[below_header]
Српска

Очекивано: Извршни комитет СНСД раскинуо сарадњу са СПС на свим нивоима

[above_single-content]

КАО ТЕНДЕНЦИОЗНЕ И ЛАЖНЕ ОДБАЦИО ТВРДЊЕ ДА ЈЕ СНСД ОСТВАРИО ЛОШЕ РЕЗУЛТАТЕ

* Оценио да је велики успех што су кандидати СНСД победили у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској

* СНСД ће у свим локалним заједницама понудити коалиционим партнерима, где год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти сходно броју одборничких мандата

__________________________________________________________

       ИЗВРШНИ комитет СНСД раскинуо је коалициону сарадњу на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске.

       СПС данас у Бањалуци није потписао коалициони споразум за формирање скупштинске већине у главном граду РС.

       Извршни комитет СНСД је оценио да су недељни избори одржани у тешким околностима због епидемије вируса корона, те поздравио демократско опредељење грађана Српске.

       „Извршни комитет СНСД сматра да резултати избора и гласови које је добио СНСД у највећем броју локалних заједница обавезују да се наставе дјеловање и политика економске стабилности, одржавања запослености и реализације развојних пројеката у целој Републици. Извршни комитет СНСД сматра великим успехом чињеницу да смо остварили победу у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској и констатује да је у односу на досадшњих 40 градова и општина остварена побједа у двије локалне заједнице више“.

       Извршни комитет СНСД је саопштио да је разочаран резултатима за избор градоначелника Бањелуке и да жали због резултата за градоначелника Бијељине.

       Међутим, изразио је задовољство победама у градовима Приједор, Добој, Градишка, Зворник, Источно Сарајево и Требиње.

       „Извршни комитет СНСД поздравља повећање броја општина у ФБиХ у којим је победио СНСД, а то су Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч. Извршни комитет СНСД констатује да резултати избора за одборнике у Скупштини Града у Бањој Луци и Бијељини омогућавају формирање скупштинских већина на челу са СНСД-ом, које ће у складу са опредељењем и подршком бирача коју смо добили водити одговорну политику у интересу свих грађана“, додаје се у саопштењу.

       Извршни комитет СНСД истовремено је поздравио и формирање скупштинских већина у Бањауци и Бијељини.

       ИК СНСД је као тенденциозне одбацио тврдње да су изборни резултати странке лоши, поновивши да је освојила већи број начелничких и градоначелничких места него на претходним локалним изборима и да има и убедљиво највећи број одборничких места у Српској.

       „Извршни комитет СНСД констатује да избори у Републици Српској немају никакву повезницу са изборима у регији. Извршни комитет СНСД констатује да је избор градоначелника у Бањој Луци и Бијељини показао да није постојала потпуна опредељеност свих странака у оквиру коалиције коју предводи СНСД да се подрже и кандидати за градоначелника. Извршни комитет СНСД сматра потребним да у свим локалним заједницама СНСД понуди коалиционим партнерима, где год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти, сходно броју одборничких мандата“, навели су из ове странке.

 

Add Comment

Click here to post a comment

Reklama